23 Ocak 2010 Cumartesi

Rummy Kuralları

Rummy; iskambil desteleri veya geleneksel okey taşları ile oynanılan, aynı anda en az iki en fazla ise dört kişinin oynayabildiği bir masa oyunudur. Avrupa’da ve Kuzey Amerika’da okey yerine insanlar Rummy oynamaktadır. Bu oyunun kuralları, okey ile benzerlikler göstermektedir. Okeyin yaygınlaşması esnasında, farklı milletler bu oyuna yeni kurallar eklemişlerdir. Rummy okeyin bir çeşidi olarak gösterilebilinir. Klasik okeye benzer ancak değişik kurallar ile oynanılan Rummy, sıralı seriler yapmaya dayalıdır. Elindeki kartları ve/veya taşları en hızlı sıralamayı bitiren oyuncu o elin galibi sayılır.

Rummy Kuralları

1) Rummy 106 taş ile oynanılan okey oyunu ile aynı sayıda iskambil kağıdı veya okey taşı ile oynanılmaktadır. Oynamaya başlamak için çift deste iskambil kağıtları karılır ve içerisine iki adet joker konulur. Eğer Rummy oyununu okey takımı ile oynayacaksanız, oyun taşlarına bir ekleme yapılmadan oynamaya başlanılır.

2) Her oyuncuya 10 adet taş ve/veya kağıt dağıtılır. Oyuncular Rummy Kuralları göz önüne alarak, ellerinde desteleri anlamlı ve sıralı hale getirmeye çalışırlar.Rummy oynarken kartların sıralamasının nasıl anlamlı olacağı aşağıdaki resimde gösterilmektedir.


3) Her oyuncu elinde işi yarayan taşları sıralar ve kendi el durumuna göre işine yaramayan kartı yan tarafında bulunan rakibinin önüne koyar. Yan tarafta bulunan oyuncu ise, ya rakibinin attığı taşı yada yerde kapalı olarak duran taşlardan birini çekmek durumundadır. Oyuncu dilediğini çeker ve işine yaramayan taşı diğer yanında bulunan rakibinin önüne koyar. Bu işlem Rummy Kuralları dahilinde oyunculardan birinin elindeki bütün kartlar sıralı olana kadar devam edecektir.

4) Rummy oyununun geleneksel okey oyunundan en büyük farklarından biri ise, oyuncuların açmak için ellerindeki tüm kartları bitirmesine gerek olmamasıdır. Ellerinde anlamlı per yapan oyuncular dileğe bağlı olarak ellerindeki sıralamaları yere açabilirler. Açılan bu kartlara oyuncular işleyebilir ve ellerindeki kart sayılarına azaltabilirler.

5) Rummy yetenek ve şansa dayalı bir masa oyunudur. Basit kurallar üzerine oturtulan bu oyun, öğrenilmesi kolay, oynanılması ise eğlencelidir. Rummy Nedir yazısından oyun hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

6) Rummy oyun puanları aşağıdaki resimdeki gibi hesaplanmaktadır. Her kart, ayrı puana sahiptir. Oyuncular yere açtıkları perlere göre puanlandırılırlar.


Sizlerinde gördüğü gibi Rummy Kuralları basittir. Okey ile çok benzer olan bu kurallar, oyunu oynamaya başlamanız ile hemen öğrenilebilinecek kurallardır. Sizde saniyeler içerisinde Rummy Kuralları hakkında bilgi edinebilir ve hemen oynamaya başlayabilirsiniz.

16 Ocak 2010 Cumartesi

Rummy Nedir?

Rummy; isim olarak bizlere uzak bir oyun gibi gözükse bile, aslında yakından bildiğimiz Okey oyununun benzeridir. Okey, domino oyunundan esinlenilerek icat edilmiş bir oyundur. Domino oyunu Çinliler tarafından bulunmuştur. Acemler ise Çinlilerin Domino oyununda bazı kural ve oynama değişiklikleri yaparak günümüzün okey oyunlarının temellerini atmışlardır. Domino üzerinde yapılan en büyük değişiklik ise şüphesiz taşları dizecek bir tahtanın oyuna eklenmesi ve yine oyun taşları üzerindeki sayıyı belirten noktaların rakam ile yazılmasıdır.

Okey çok uzun yıllardır dünya üzerinde oynanılan bir oyundur. Oyunun yaygınlaşması devletlerin birbirleri ile aralarındaki ilişkilerden dolayı olduğu için, oyun zamanla farklılıklar kazanmış ve okeyin bir çok çeşidi türemiştir.

Rummy Nedir sorusunun net olarak yanıtı, Okey oyununun Avrupa ve çevresinde oynanılan çeşididir desek yanlış bir ifade kullanmayız. Rummy ile okey arasındaki en büyük fark ise, okeyin sadece taşlar ile oynanılması, Rummy oyununun ise hem taşlar ile hem de iskambil desteleri ile oynanılıyor olmasıdır.


Rummy; dünyada çok yaygın olarak oynanılmaktadır. Özellikle Avrupa’da Poker den daha yaygın bir oyundur. En az iki, en fazla dört kişi ile oynanılan bu eğlenceli oyun, deste veya taş serilerini sıralamaya dayanmaktadır. Poker tamamen şansa dayalı bir kağıt oyunudur. Rummy ise şansın beceri ve oyun takibi ile değiştirilebildiğini bizlere kanıtlayan bir oyundur. Eğer sizler Okey, Poker gibi oyunları oynamayı seviyorsanız, Rummy oyununuda seveceksiniz. Çünkü Rummy Nedir sorusunun bir diğer cevabıda, geleneksel okey ve klasik poker oyunlarının harmanlanmasından oluşmuş bir oyundur olacaktır.

Rummy Nedir, kolay kurallar üzerine kurulu, eğlenceli ve taşları sıralamaya dayalı bir masa oyunudur. Eğer Rummy Nedir oynayarak görmek istiyorsanız, hemen ücretsiz yazılımımızı bilgisayarlarınıza indirebilir ve dünyanın farklı yerlerinden gelen milyonlarca kişi ile online olarak Rummy oynayabilirsiniz.

Geleneksel Okey oyunlarından sıkılan insanlar için farklı bir oyun deneyimi olacak olan Rummy, tamamen ücretsiz olarak bilgisayarlarınıza geliyor. Online programı hemen indirin, eğlencenizi daha fazla ertelemeyin.


5 Ocak 2010 Salı

Rummy Oyna Blogspot ücretsiz oyun hizmeti

Rummy Oyna Blogspot adresinden hepinize merhaba. Sitemiz 06/01/2009 Tarihi itibari ile yayın hayatına başlamıştır. Sizlere tamamen ücretsiz oyun hizmeti olacak olan bu sitede, güncel yazılar ve son zamanlarda Avrupa’nın en çok oynanılan oyunu olan Rummy hakkında bilgiler sunacağız.

Rummy Oyna Blogspot sitesinden ücretsiz olarak oynayabileceğiniz Rummy (Rummi)oyunlarını bulabileceksiniz. Avrupa’daki rummy sitelerinin tanıtımları ve online oyunların ücretsiz indirme linklerini rahatlıkla erişebileceğiniz güncel bir blog hazırlamak için kolları sıvamış durumdayız.

Avrupa’da oynanılan bu oyun basit kurallar üzerine kurulmuş ve Türk insanının çok iyi bildiği okey oyununun bir benzeridir. Sitemiz güncel yayın hayatına başlamış olup, Rummy Oyna Blogspot adresinde çok yakın bir süre içerisinde, rummy oyununun nasıl oynanılacağı, kuralları, geçmişi, nerede oynanılacağı gibi sorularınıza da cevap bulacaksınız.

Ülkemizde henüz çok az kesim tarafından bilinen Rummy (Türkçesi Rummi), diğer yabancı ülkelerde gördüğü rağbeti ülkemizde de göreceği kanaatindeyiz. Bu eğlenceli oyun hakkında aradığınız her şeyi rahatlıkla bulabileceğiniz bir site yapabilmek ve günvel bir rummy oyun hizmeti sunabilmek için yoğun bir şekilde yazacak ve çalışacağız. Bizden ayrılmayın.
Tüm Avrupa’yı kasıp kavuran Rummy artık Türkiye’de. Okey oyunu ile birbirine çok benzeyen bu oyunu hemen indir ve oynamaya başla. Dilerseniz sitemizden okey oyunu indir ve gerçek kişilerle sohbet ederek okey oynamaya başla. İki oyunda tamamen ücretsiz olarak RummyOyna.Blogspot.com adresinde sizleri bekliyor. Bu heyecan dolu oyunlar arasındaki yerini geç kalmadan al!