20 Kasım 2010 Cumartesi

Turkish Rummy (Türk Okeyi)

Ve beklenilen oyun, Turkish Rummy çıktı. Artık klasik Türk okeyi oyununu canınız ne zaman istese, programımız içerisinden oynayabileceksiniz. 3 boyutlu görüntüleri ile sizleri ekran başına bağlayacak bu eğlenceli oyuna hemen üye olun ve binlerce online oyuncu ile sohbet ederek Türk okeyi oynayın.
Okey, bildiğiniz gibi sadece ülkemizde ve birkaç farklı ülkede bilinen bir oyundu. Özellikle Avrupa ve Amerika kıtalarında yaşayan insanlar, okey yerine rummy oynamayı tercih ediyorlardı. Aslına bakıldığında okey ve rummy arasında çok büyük bir fark olmadığı açıkça görülmekte. Zaten bu iki oyunda, devletlerin bir birleri arasındaki ilişkiler sonucu dünyaya yayılmış ve farklı oyun kurallarıyla revize edilerek şu anki hallerini almışlardır. Yani okey ve rummy aslında tek bir oyundan türemiş iki farklı oyun olarak gösterilebilinir.

Rummy oyunumuz lobisi içerisine yeni bir oyun daha ekledi. Turkish Rummy olarak isimlendirdiği bu oyun, bizlerin yıllardır oynadığı Türk Okeyi. Bu oyunu Arapların icat etmesine rağmen, zamanında Türk-Arap ilişkileri sonunda ülkemize gelmiş ve Türkler tarafından benimsenerek, sevilerek yüzlerce yıldır oynanmaktadır. İşte okeyin ülkemizde bu denli sevilmesi, diğer ülke insanlarına bu oyunun adını Turkish Rummy koymasına neden olmuştur.

Sizde yıllardır heyecanla, zevkle oynadığımız bu oyunu dünyanın farklı milletlerinden gelen insanlarla oynamak istiyorsanız, hemen Turkish Rummy oyununu bilgisayarlarınıza indirin ve kullanıcı profilinizi oluşturun. 5 dakikadan kısa sürecek olan bu işlemlerin ardından, canınız ne zaman okey oynamak istese oynayabileceksiniz. İster ileri düzey oyuncuların masasında tecrübelerinizi geliştirin, isterseniz de okey oynamaya yeni başlamış insanlarla oynayın. Bay bayan, yerli yabancı on binlerce online üye Rummy yazılımı içerisinde Türk Okeyi oynamaya başladı. Sizde bu eğlenceli dünyaya hemen şimdi ücretsiz olarak üye olun ve oyun heyecanınızı ikiye katlayın.

Ülkemizde hala birçok insan Rummy nedir, nasıl icat edilmiştir, nasıl oynanır gibi bir çok konu hakkında bilgi sahibi değil. Okey Royal ana sayfası, diğer oyunlar bölümünde Rummy oyunları ve türleri hakkında bilgilendirici bir yazı yazmış. Bu sayfadan Rummy ve çeşitleri hakkında bilgi alabilir, Türk okeyi ve Rummy oyununun benzerliklerini öğrenebilirsiniz. Okey, Rummy, Gin Okey, Kalooki, Kanasta, Oklahoma gibi çeşitleri bulunan bu oyunlar hakkında bilgi edinmek ve oynamaya başlamak için, üst kısımdan dilediğiniz oyunun isminin üzerine tıklayınız.

Okey ve Rummy aslında çok benzer ancak oynama şekilleri ve puanlama kuralları olarak ufak farklar taşıyan eğlenceli, bir o kadar da heyecanlı bir oyundur. Rummy oynamayı bilen insan, Okey (Türk Okeyi) oynamayı da rahatlıkla öğrenebileceği gibi, aynı durum okey oynamayı bilenin klasik rummy oyununu da rahatlıkla dakikalar içerisinde öğreneceği ve oynamaya başlayabileceği anlamına gelmektedir.

Haydi Türkiye, Turkish Rummy oyununa üye olun ve tüm dünyadaki oyunculara Türk insanının okey oyunundaki ustalığını gösterin. Hepinize bol eğlenceli oyunlar dileriz. Şansınız bol olsun.
Tüm Avrupa’yı kasıp kavuran Rummy artık Türkiye’de. Okey oyunu ile birbirine çok benzeyen bu oyunu hemen indir ve oynamaya başla. Dilerseniz sitemizden okey oyunu indir ve gerçek kişilerle sohbet ederek okey oynamaya başla. İki oyunda tamamen ücretsiz olarak RummyOyna.Blogspot.com adresinde sizleri bekliyor. Bu heyecan dolu oyunlar arasındaki yerini geç kalmadan al!