16 Ocak 2010 Cumartesi

Rummy Nedir?

Rummy; isim olarak bizlere uzak bir oyun gibi gözükse bile, aslında yakından bildiğimiz Okey oyununun benzeridir. Okey, domino oyunundan esinlenilerek icat edilmiş bir oyundur. Domino oyunu Çinliler tarafından bulunmuştur. Acemler ise Çinlilerin Domino oyununda bazı kural ve oynama değişiklikleri yaparak günümüzün okey oyunlarının temellerini atmışlardır. Domino üzerinde yapılan en büyük değişiklik ise şüphesiz taşları dizecek bir tahtanın oyuna eklenmesi ve yine oyun taşları üzerindeki sayıyı belirten noktaların rakam ile yazılmasıdır.

Okey çok uzun yıllardır dünya üzerinde oynanılan bir oyundur. Oyunun yaygınlaşması devletlerin birbirleri ile aralarındaki ilişkilerden dolayı olduğu için, oyun zamanla farklılıklar kazanmış ve okeyin bir çok çeşidi türemiştir.

Rummy Nedir sorusunun net olarak yanıtı, Okey oyununun Avrupa ve çevresinde oynanılan çeşididir desek yanlış bir ifade kullanmayız. Rummy ile okey arasındaki en büyük fark ise, okeyin sadece taşlar ile oynanılması, Rummy oyununun ise hem taşlar ile hem de iskambil desteleri ile oynanılıyor olmasıdır.


Rummy; dünyada çok yaygın olarak oynanılmaktadır. Özellikle Avrupa’da Poker den daha yaygın bir oyundur. En az iki, en fazla dört kişi ile oynanılan bu eğlenceli oyun, deste veya taş serilerini sıralamaya dayanmaktadır. Poker tamamen şansa dayalı bir kağıt oyunudur. Rummy ise şansın beceri ve oyun takibi ile değiştirilebildiğini bizlere kanıtlayan bir oyundur. Eğer sizler Okey, Poker gibi oyunları oynamayı seviyorsanız, Rummy oyununuda seveceksiniz. Çünkü Rummy Nedir sorusunun bir diğer cevabıda, geleneksel okey ve klasik poker oyunlarının harmanlanmasından oluşmuş bir oyundur olacaktır.

Rummy Nedir, kolay kurallar üzerine kurulu, eğlenceli ve taşları sıralamaya dayalı bir masa oyunudur. Eğer Rummy Nedir oynayarak görmek istiyorsanız, hemen ücretsiz yazılımımızı bilgisayarlarınıza indirebilir ve dünyanın farklı yerlerinden gelen milyonlarca kişi ile online olarak Rummy oynayabilirsiniz.

Geleneksel Okey oyunlarından sıkılan insanlar için farklı bir oyun deneyimi olacak olan Rummy, tamamen ücretsiz olarak bilgisayarlarınıza geliyor. Online programı hemen indirin, eğlencenizi daha fazla ertelemeyin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tüm Avrupa’yı kasıp kavuran Rummy artık Türkiye’de. Okey oyunu ile birbirine çok benzeyen bu oyunu hemen indir ve oynamaya başla. Dilerseniz sitemizden okey oyunu indir ve gerçek kişilerle sohbet ederek okey oynamaya başla. İki oyunda tamamen ücretsiz olarak RummyOyna.Blogspot.com adresinde sizleri bekliyor. Bu heyecan dolu oyunlar arasındaki yerini geç kalmadan al!